Hvilken TDS/EC-måler?

Hvis du har travlt, kan du måske vurdere ud fra billedet. Hvor gode er dine øjne til at læse de hvide målere? Men bedst er at læse under videoen og se videoen, som er fra 2012 og viser 2 MicroSiemens målere, 2 TDS målere og COM-100, alle fra HM Digital.

Du kan vælge mellem to forsk. typer målere:

  1. Et EC-meter, der måler elektrisk ledningsevne i MikroSiemens µS/cm.
  2. Et TDS-meter, der måler TDS i ppm (parts per million eller mg/L).

Et TDS-meter og et EC-meter er DET SAMME APPARAT, blot viser de forskellige måleenheder. Både et TDS-meter og et EC-meter måler vandets elektriske ledningsevne (eng. conductivity). Total Dissolved Solids (TDS) er det antal ladede ioner (mineraler, salte og metaller) som er opløst i en given mængde vand, udtrykt ved mg/Liter, også kaldet parts per million (ppm).

Vandværker måler typisk i milliSiemens/meter (mS/m). 1 milliSiemens/meter (mS/m) = 10 µS/cm

Producenten HM Digital bruger i TDS-metre en NaCL kalibrering, som konverterer fra enheden µS til enheden for et TDS-meter: ppm med faktor 2, dvs.

1ppm = 2µS (gælder ikke nødvendigvis TDS-metre fra andre producenter)

Du kan derfor bruge et TDS-meter til at måle µS ved blot at gange det viste tal med 2 pga denne producents kalibrering.

Model TDS-3 er tilsyneladende flittigt kopieret i Østen. Det er også verdens bedst sælgende håndholdte TDS-meter.

EC-3 (µS) og

TDS-3 (ppm)

AP-2 (µS) og

AP-1 (ppm)

COM-100 (ppm & µS)
Større tal, fylder og vejer lidt mere end nye AP-modellen. For at se temperatur, skal man trykke en knap. Display i højere opløsning. Lidt sværere at læse, men se videoen for at vurdere. Viser samtidigt temperatur. avanceret kombineret EC-TDS meter. Jeg har læst flere amerikanere, der roser denne måler for dens nøjagtighed.
0-9999 0-9999 EC: 0-9990 µS
TDS
: 0-8560 ppm
Ikke Vandtæt Vandafvisende Vandtæt og den flyder!
Ikke magnetisk magnetisk Ikke magnetisk
Automatisk kalibrering (kræver kalibreringsvæske): nej, mini skruetrækker Automatisk kalibrering (kræver kalibreringsvæske): ja Automatisk kalibrering (kræver kalibreringsvæske): ja
Biplyde, hvilket jeg synes er fint, når man har svært ved at mærke, om man har trykket på HOLD knappen ved dårlig belysning Ingen biplyde

Copyright © 2011-2023 by Michael Maardt. Du er på rent-postevand.dk

Share