VVS tilslutning af vandfilter til vandforsyningen

Du kan starte med denne video, som understøtter informationerne på denne side.

Principielt kan ethvert anlæg tilsluttes vandforsyningen på mange måder, men hvert anlæg er beregnet eller tænkt til en bestemt tilslutningsmåde. De store såkaldte "Direct Flow" anlæg (fra 300GPD og opad) kræver en 3/8" slange, som klarer stor tilstrømningshastighed (flow rate).

3-trins anlæg på vandhanen med vandhane-adapter

Denne vandhane-adapter er ikke VVS standard i Danmark og duer ikke til Direct Flow anlæg.

Tilslutning til vandhanen via en omskifter-ventil eller vandhane-adapter. Den lille gevindadapter fås hos den danske VVS branche med varenr. 744954022

Mere om vandhane-adapteren (også video). En lidt billigere, men mindre fleksibel løsning til vandhanen:

3-trins anlæg på armatur-gevind med 1/2" brusegevind adapter

Den viste adapter medleveres de små 3trins anlæg. Den kan du skrue på et 1/2" ydre gevind, som f.eks. sidder på et badevær. armatur med udtræk til en bruser. Den fås også til den tykke 3/8" slange, som kan bruges til de store anlæg med pumpe.

 

3A på vandrør

Fagfolk anbefales her !

De større osmoseanlæg bliver leveret med denne adapter og kan tilsluttes til et vandrør eller armatur-gevind med den viste 1/2" Ballofix med gevindhul (fås IKKE i Danmark i den normale VVS-branche eller byggemarkeder) og en tilhørende kuglehane, som kan være enten til en 1/4" slange (den tynde) eller til en 3/8" slange (den tykke, som bruges hvis anlægget har pumpe).

Med den lille kuglehane med håndtaget åbnes/lukkes for vand til osmoseanlægget.

 

 

3B

Hvis du ERSTATTER en Ballofix med den ovenfor viste Ballofix, MISTER du muligheden for at lukke for vandet på Ballofixen. Derfor anbefales enten at erstatte et stykke vandrør med ovennævnte eller bedre erstatte en Ballofix med viste Ballofix T-stk. 1/2 x 3/4 med VVS nr. 743848334.

Dobbelt afspærring og VA-godkendt kontraventil.

 

3C På armatur-gevind med ballofix-adapter

På mit håndvask-armatur i badeværelse har jeg denne tilslutningsmulighed til håndbruseren. Denne tilslutning ses på mange af videoerne. Og efter at have sat Ballofix med gevindhul og kuglehane på og fastspændt den hvide slange til osmoseanlægget:

Copyright © 2017 by Michael Maardt. All rights reserved.
Du er på Rent-Postevand.dkKontakt • opdateret: 25. Jun. 2017