Farligt at drikke omvendt osmosevand?

Denne side og artikel har været her i mange år. Juni 2018 har jeg revideret den ret meget, fordi nye oplysninger er kommet frem om omvendt osmosevand og tilsætning af mineraler.

Omvendt osmose fjerner skadelige stoffer fra vandet

Omvendt osmose-filtre fjerner 90-99% af alle faste stoffer i vandet, herunder uorganiske mineraler. De fjerner uorganiske mineraler, forurenende stoffer, herunder vira, bakterier, pesticider, arsen, fluor, narkotika, kviksølv, nitrat, mikrober, tungmetaller, alle radioaktive materialer, og mange flere. Tilstedeværelsen af andre hårde metal-mineraler (nogle er radioaktive!) er mistænkt for at forårsage flere degenerative sygdomme.

Er omvendt osmosevand med lavt mineralindhold sundt?

Uorganisk versus organisk bundne mineraler
I forbindelse med fotosyntesen optager planter de nødvendige mineraler fra jordskorpen, som består af døde uorganiske mineraler. Når disse grundstoffer eller mineraler i fotosyntesen forbindes med bl.a. kulstof bliver de til organiske mineraler, der kan forarbejdes af os mennesker.

Vi mennesker får primært mineraler fra den mad, vi spiser. Mennesket har brug for og kan bedst optage organisk bundne mineraler, som kun er tilgængelige i levende organismer såsom planter og grøntsager. Uorganisk bundne mineraler, som fx findes i postevand, kan godt optages af kroppen, men i meget mindre omfang, kun ca. 6-30 pct. Så det er ikke fra vandet, man skal regne med at få dækket sit daglige mineralbehov. Til gengæld er mineralerne i postevandet med til at opretholde en balance, der gør, at kroppens egne mineraler ikke udvaskes.

Det er sundt at drikke omvendt osmosevand, fordi det er i stand til at rense kroppen for alle urenheder. Men man skal sørge for at erstatte de mineraler, som vandet fjerner med andre og gode mineraler – vigtigst er calcium og magnesium, så knoglerne ikke afkalkes. Dette gøres lettest ved at tilføje et mineralfilter som sidste led i osmoseanlægget - alle de osmoseanlæg, som Rent Postevand anbefaler til drikkevand, har et sådant mineralfilter, men ellers er det let at tilføje et mineralfilter til et anlæg.

Omvendt osmosevand udvasker mineraler fra kroppen

Vand kaldes et universelt opløsningsmiddel. Jo renere vandet er, jo mere aggressivt angriber det "noget", der kan opløses. Derfor er rent vand meget udrensende, og det KAN dermed også udrense eller fjerne kroppens egne mineraler og føre dem med ud i urinen.

Lad mig summere: Der er to aspekter ved omvendt osmosevand, som du skal være opmærksom på:

Hvordan sikrer man sig nok mineraler?

Kilde: waterfyi.com


Abonnenter af nyhedsbrevet modtager regelmæssigt rabatkoder.

Copyright © 2011-2018 by Michael Maardt. Du er på Rent-Postevand.dkKontaktNyhedsbrev